Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Lights

Σε αυτό το άρθρο θα γράψω για την Καναδέζα Valerie Anne Poxleitner η οποία ωστόσο είναι γνωστή με το όνομα Lights.

Ήταν καλοκαίρι του 2010 όταν ψάχνοντας για νέα μουσική έπεσα πάνω στο πρώτο άλμπουμ της Lights με τίτλο "The Listening", το οποίο μάλιστα είχε κυκλοφορίσει από τον Σεπτέμβριο του 2009. Έψαξα λίγο και επειδή σαν ιδέα μου φάνηκε ενδιαφέρουσα είπα να κατεβάσω και να ακούσω όλο το άλμπουμ. Πραγματικά πιστεύω ότι δεν μπορούσα να έπαιρνα καλύτερη απόφαση. Από το πρώτο κιόλας τραγούδι που άκουσα, το οποίο ήταν το "Savior" μαγεύτηκα από τον συνδυασμό της φωνής της Valerie με τις electropop/synthpop μελωδίες των τραγουδιών της!

Μπορεί να μου άρεσαν πολύ μόνο τα 8 από τα συνολικά 13 τραγούδια του άλμπουμ, αλλά αυτό που είχα ακούσει ήταν τόσο διαφορετικό που με τράβηξε από την πρώτη κιόλας στιγμή. Είχα κολλήσει τόσο πολύ μάλιστα που για μια περίοδο δεν άκουγα τίποτα άλλο παρά αυτά τα τραγούδια ξανά και ξανά.

Έχοντας λοιπόν ακούσει το πρώτο της άλμπουμ περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία το δεύτερο άλμπουμ της με τίτλο "Siberia". Αυτό έγινε διαθέσιμο πριν λίγο καιρό, στις 4 Οκτωβρίου του 2011.

Εννοείται βέβαια ότι το κατέβασα και το άκουσα αμέσως μετά την κυκλοφορία του. Αυτό που σκέφτηκα όταν άκουσα τα πρώτα τραγούδια του ήταν κάτι που και η ίδια η Valerie είχε δηλώσει για το νέο της άλμπουμ: "I don't think I've incorporated it totally, but there's a lot of dubstep in there."

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία λοιπόν ότι τα τραγούδια του "Siberia" έχουν έντονα στοιχεία από dubstep διαφέροντας έτσι σημαντικά από τα τραγούδια του πρώτου της άλμπουμ που ήταν καθαρή electropop. Έντονα beats με μπόλικο bass effect είναι φανερά παντού χωρίς όμως να επισκιάζουν την μουσική.
Αυτό είναι και το βασικό στοιχείο που με έκανε να αγαπήσω αυτό το άλμπουμ! Η dubstep ή τουλάχιστον τα στοιχεία dubstep που υπάρχουν στα τραγούδια του άλμπουμ ταιριάζουν απίστευτα περισσότερο στην φωνή της Valerie.

Από αυτό το άλμπουμ πραγματικά δεν μπορώ να βρω ένα τραγούδι που να μην μου αρέσει καθώς όλα τους είναι τόσο ιδιαίτερα και ωραία. Προσωπικά αγαπημένα μου είναι το "Suspension", το "Toes" και το "Flux and Flow" το τελευταίο μάλιστα είναι ο ήχος κλήσης του κινητού μου από τότε που το άκουσα :Ρ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου